martes, 28 de junio de 2011

Aquest documental tracta d'una família, na Pastora i en Mateu, que ja tenien un nen de 9 anys, en Sergi, quan va néixer n'Èric. N'Èric és un nen preciós de cabells rinxolats, vital i despert. Als 3 anys li han detectat un trastorn de l'espectre autista, encara no se sap de quina gravetat. El diagnòstic ha estat molt difícil d'acceptar per als seus pares.
Un fill llunyà

MAternitat del Clínic

Un vídeo interessant sobre com es viu la maternitat a l'hospital Clínic. Aquest és el primer dels dos capítols sobre la planta. Aquest és un hospital públic on es fan més de 4.000 parts l'any, uns 10 al dia. Veiem tot el procés d'un part natural no medicalitzat, una opció que cada cop trien més mares. També veurem què passa quan les coses no surten com s'esperaven.
Maternitat del Clinic

martes, 7 de junio de 2011

El petit Koala es queda sol. LA POR

Hola a tothom! Us penjem el recurs didàctic sobre com treballar la por amb els infants. La por pot aparèixer entre els tres i els nou anys. Treballar-ho a l'escola de manera significativa els pot ajudar a saber perquè tenen por i de què: separació dels pares, l'arribada d'un germanet, cruiximent, por a la fosca o a algun animal...
Aquest conte que hem escollit és del CD d'Emocions i Sentiments de Totsona, escrit per Eulàlia Canals i interpretat per Àngel LLacer i amb una cançó de la Dàmaris Gelabert... tot un luxe. Nosaltres us animem a escoltar aquest CD i deixar anar la imaginació de com ho treballaríem a l'escola... Nosaltres hem maquetat el conte del Petit Koala es queda sol amb plastil·lina i materials naturals. Llavors hem preparat la caixa viatgera de la nit i també havíem pensat de poder fer un ambient a l'aula sobre la nit. Una altra activitat entorn la por que hem dissenyat són vàries sessions d'ensurts: ensurts a l'aula, al pati i a la sala de psicomotricitat, pels passadissos... en fi.... Segur que en podríem fer moltes més, dóna molt de joc: unes titelles, tapar ulls, etc. Esperem que el conte us agradi.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...