martes, 20 de marzo de 2012

Els sentiments de la mare

La dona embarassada experimenta canvis importants tant a nivell físic com a nivell mental. El procés emocional que viu és molt complex i cada dona el viu de manera diferent, ja que les seves emocions poden ser molt diverses, depenen de la seva història, de les seves vivències i de l’entorn.

L’estat emocional de la dona embarassada condiciona directament el desenvolupa- ment del bebè. Per tant, és essencial que tant la dona com el seu entorn vetllin per un ambient afectiu i emocional positiu.

La dona ha de cuidar-se i ha d’estimar-se a si mateixa per tal d’aconseguir la tranquil•litat i l’equilibri intern. També, és molt important que el seu entorn proper sigui conscient de les necessitats de la mare a nivell afectiu i comprensiu, per tal d’acompanyar-la en el procés de canvi tant profund que travessa. El seu recolzament serà fonamental per crear un estat plàcid i serè durant i després de l’embaràs.

Desafortunadament, encara la societat actual dóna més importància a la salut física de la mare i del bebè que a la seva dimensió emocional. Les institucions responsables haurien de replantejar-se els esforços que hi dediquen a aquesta dimensió, ja que un embaràs viscut dins un context positiu dóna més oportunitat a l’infant de desenvolupar-se amb èxit i de convertir-se en un bon ciutadà en el futur.

Durant l’embaràs les emocions d’una mare són contradictòries. Per una part, es viuen sentiments d’eufòria, d’il•lusió, d’alegria, etc. Però, apart d’aquests sentiments, la dona sent noves pors, angoixes i dubtes.  L’estat ideal seria trobar un equilibri entre aquests sentiments. Això, farà recórrer a la dona embarassada un camí a nivell emocional que l’ajudarà a crear la seva nova identitat i a assimilar la nova situació que ha d’afrontar.

En definitiva, podem dir que, quan una dóna es converteix en mare, hi ha una abans i un després en la seva vida. Les noves circumstàncies i responsabilitats faran que una dona no torni a ser mai més com era abans. El fil conductor de la seva vida ja serà un altre, els fills, encara que amb el pas del temps, moltes dones comencen a reprendre el seu paper dins la parella, la família i la societat en general.


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...