viernes, 27 de abril de 2012

Des del principi amb ulls d'avi







Els avis:
- Ocupen un lloc especial en la vida dels néts.
- Són les figures més representatives després dels pares.
- Ajuden als pares, transmeten afecte, benestar i tranquil.litat.

Lali Novo Serra.

2 comentarios:

  1. I que més ens podeu explicar sobre la figura afectiva de l'avi o l'àvia? Com s'estableixen els lligams? Com col·laboren amb la família? Quin paper tenen? Estar bé que passin moltes hores amb ells? Necessiten els avis fer trobades per saber com educar els seus néts sense haver-los de vessiar?
    I les àvies? Com participen en el procés de l'embaràs? Com ho viuen?

    ResponderEliminar
  2. Els avis, com ja sabem juguen un paper importantíssim en la vida del néts i com diu na Lali són uns referents importants, els més importants després dels pares.
    Els "bons avis" són transmissors d'afecte, calidesa, estima, de coneixements i d'experiències de la vida, del saber, entre moltes d'altres. Són un referent en la vida familiar del fillet i tenen moltes coses a aportar.
    Després de saber la importància que juguen dins la vida familiar els avis, jo me faig una pregunta, de tipus personal.
    Tenc pensat, juntament amb la meva parella, anar-nos a viure fora d'Espanya d'aquí uns anys. I en l'hipòtetic cas de formar una família, qualsevol que viu enfora dels seus té unes mancances en aquest aspecte. El paper dels avis pot desaparèixer en una part ja que el temps que poden passar amb ells és molt breu, únicament en períodes vacacionals.
    Per tant, per no perdre aquesta figura, els pares i els avis s'hauran d'esforçar per tenir aquest vincle amb els néts.
    Els mitjans tecnològics poden ser una bona opció en aquest cas per mantenir aquest lligam que ajudarà a que els néts sentin que el paper dels avis es actiu dins la seva vida.
    No només es tractarà de molts intercanvis néts-avis, sinó que, sobretot aquests intercanvis siguin rics i de qualitat. Si això és efectiu, ajudarà al nét enriquir-se i enfortir els lligams que l'ajudaran tan a nivell familiar com pròpiament personal, però crec que el contacte físic serà una barrera insalvable, ja que mai es podrà igualar a qualsevol família que viu aprop dels seus avis.

    Elsa Perches

    ResponderEliminar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...